Home Medic

Телефонно интервю защо е важно и как да се подготвим

Телефонното интервю представлява кратка медицинска консултация с цел индивидуален подход към всеки пациент. Получените просто цифри от изследванията не са достатъчни, за да се определи максимално правилно състоянието на всеки пациент, както и нуждата от евентуално последващо лечение или наблюдение. За нас всеки пациент е не просто пореден номер, а отделен човек със своите лични проблеми, заболявания или терзания. 

– Каква е целта на предварителния разговор със специалист и защо държим на него?

За да бъдем максимално полезни на нашите пациенти, ще поговорим за минали заболявания, какви лекарства приемате, имате ли фамилна обремененост, какви специалисти сте посещавали досега, на какви въпроси не сте получили отговор. 

– Колко време продължава телефонното интервю и какви са основните въпроси?  

В рамките на приблизително 30 минути ще обсъдим вашите оплаквания и притеснения и ще се постараем да отговорим на всички ваши въпроси, свързани със здравословното ви състояние. При необходимост, можем да ви насочим към конкретен специалист или лечебно заведение, както и да продължим да поддържаме връзка с цел проследяване на състоянието ви.

– Необходима ли е предварителна подготовка от страна на пациента?

Не е задължително, но е желателно да подготвите предходни лабораторни или образни изследвания (рентген, скенер, магнитен резонанс), както и епикризи от предишни хоспитализации.